Uitleg

Wil jij FIT aan de start van jouw marathon verschijnen en jouw marathon gegarandeerd uitlopen? Train dan verantwoord en effectief met een voor jouw persoonlijk 123-Marathonschema.

Stap 1

Bepaal het aantal weken tot aan de start van jouw marathon. Hoe eerder je begint met trainen volgens het 123-Marathonschema des te beter ben jij voorbereid op jouw marathon.


Stap 2

Bepaal of jouw hardloopconditie voldoet aan het niveau om met het 123-Marathonschema te starten? Hoe korter de duur van het te volgen 123-Marathonschema, des te beter moet jouw hardloopconditie zijn om te kunnen starten.
Hieronder staat de geadviseerde hardloopconditie voor de in duur (15-12-9 weken) verschillende 123-Marathonschema’s.

15 weken

 • Je bent blessurevrij
 • Je hebt de afgelopen maand minimaal 2 keer per week hardgelopen
 • Je kunt 10 km aaneengesloten hardlopen
 • Je kunt 40 minuten hardlopen met een snelheid van 9,3 km/h (6:30 min. per km) of sneller12 weken

 • Je bent blessurevrij
 • Je hebt de afgelopen maand minimaal 2 keer per week hardgelopen
 • Je kunt 12 km aaneengesloten hardlopen
 • Je kunt 1 uur hardlopen met een snelheid van 9,3 km/h (6:30 min. per km) of sneller9 weken

 • Je bent blessurevrij
 • Je hebt de afgelopen maand minimaal 2 keer per week hardgelopen
 • Je kunt 17 km aaneengesloten hardlopen
 • Je kunt 1 uur en 20 minuten hardlopen met een snelheid van 9,3 km/h (6:30 min. per km) of sneller


Stap 3

Bestel jouw persoonlijk 123-Marathonschema. Na ontvangst van je bestelling ontvang je een link naar een marathonspecifiek vragenformulier. Met de antwoorden op deze vragen wordt jouw persoonlijk 123-Marathonschema vervaardigd.
Binnen 3 werkdagen na ontvangst van jouw antwoorden ontvang je per e-mail jouw persoonlijk 123-Marathonschema in een mooi vormgegeven PDF.

Eigenschappen van het 123-Marathonschema

Finishen tussen 5:00 uur t/m 3:15 uur op jouw Marathon!
Marathonschema.nl biedt 123-Marathonschema’s aan voor hardlopers die willen finishen tussen 5:00 uur en 3:15 uur op de marathon.
Op basis van jouw hardloopervaring, huidige hardloopconditie en hardloopresultaten voorspelt Marathonschema.nl jouw marathonfinishtijd en wordt jouw 123-Marathonschema op maat gemaakt.
Het is ook mogelijk om zelf te bepalen wat jouw marathonfinishtijd moet gaan worden. Marathonschema.nl stemt bij deze keuze het 123-Marathonschema af op de door jou gekozen marathonfinishtijd!

Efficiënt 3 x trainen
Door 3 “slimme en kwalitatieve” hardlooptrainingen in de week uit te voeren, word jij op jouw Marathon voorbereid. De effectieve opbouw van de middellange, de lange en de intervaltraining in kilometers en intensiteit zorgt voor een zeer efficiënte invulling van jouw kostbare trainingstijd.

Verantwoord
Het 123-Marathonschema is ontwikkeld door professionals werkzaam in de hardloopsport, (sport)fysiotherapie en bewegingswetenschappen. In het 123-Marathonschema is een (geteste) zeer goede trainingsbalans tussen hardlooptraining en -herstel opgenomen waardoor de kans op lichamelijke overbelasting en uitputting wordt voorkomen.
De unieke trainingsinhoud van het 123-Marathonschema wordt afgestemd op jouw hardloopervaring, jouw huidige hardloopconditie en hardloopresultaten. Hierdoor wordt het 123-Marathonschema geheel op maat en als zeer verantwoord aan jou aangeboden.

FIT
Het efficiënte, verantwoorde en op maat gemaakte 123-Marathonschema zorgt ervoor dat jij FIT (dus uitgerust) aan de start van jouw Marathon zult staan!